onsdag 3 juni 2015

Ugnskassler med persikor och saffransris

En färgsprakande middag med exotisk smak. Det här behövs för ca 4 port: 500 g benfri kassler 50 g smör eller margarin 1 1/2 msk brun farin 1 tsk malen ingefära 1 tsk curry 1 burk persikohalvor 1–2 skivor vitt rivet bröd Saffransris: 2 dl långkornigt ris 1 liten gul lök 1–2 vitlöksklyftor 1 paket saffran, 0,5 g 4 dl hönsbuljong (vatten + tärning) 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar Ugn: 250° Gör så här: 1. Rör samman matfettet med farin, ingefära och curry. 2. Skär kasslern i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på smort eldfast fat med lite av kryddsmöret mellan varje skiva och resten ovanpå. Strö över rivet bröd. 3. Låt persikohalvorna rinna av. Lägg dem bredvid köttet. 4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Ös persikorna med skyn som bildas under tiden. 5. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i lite matfett tillsammans med pressad vitlök och saffran. Tillsätt riset och rör om så att kornen blir glansiga. 6. Häll på den heta buljongen och salt. Låt koka på svag värme under lock tills vätskan har kokat in, ca 20 minuter. 7. Bjud kasslern med persikor, ris och kokta grönsaker. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar